Sonarboot MAX

Met trots ontvangen we MAX

Onlangs heeft Charon-Nederland de beschikking gekregen over een extra boot voor instructie en inzetten op het gebied van Search en Rescue.

Naast Styx, de inzet boot voor de kleinere wateren en gebieden met lage bruggen, de Tinn-Silver 450 welke momenteel ook al voor trainingen en inzetten wordt gebruikt,
biedt deze Alumax 630 Tender een welkome uitbreiding.

Deze, oorsponkelijk als Tender ontworpen aluminium boot biedt de ruimte voor instructie/certificeringen op het gebied van Search and Rescue.
Tevens is voor inzetten de extra ruimte welke voor duikuitrustingen noodzakelijk is aanwezig en de open constructie aan de achterzijde is zeer geschikt voor duikacties.

Zijn formaat en motorisering maakt ook dat Charon-Nederland met MAX snel een team ter plaatse kan hebben. Door de centrale standplaats van MAX (Zeewolde) zijn inzetten goed te coördineren.

Momenteel ondergaat Max de laatste aanpassingen voor zijn nieuwe functie. Max wordt o.a. voorzien van de benodigde uitbreidingen van communicatie- en sonar apparatuur en voorzien van een Garmin netwerk voor instructie en zoeken.

Daarna is hij een volwaardig lid van de Charon-Nederland vloot.